Chat with us, powered by LiveChat Storkök & restaurangutrustning med snabb leverans - Widab AB
menu Created with Sketch. times Created with Sketch.
search Created with Sketch.
user Created with Sketch.
cart Created with Sketch. 0 Varukorg

Underlätta din diskhantering
med rätt utrustning

Vad är exempelvis skillnaden på diskback och diskback?

Diskhantering - Bli diskproffs med rätt redskap

Rätt utrustning i diskrummet ger b.la Bättre diskresultat och mindre kross. Lägre vatten, energi och kemförbrukning. Lägre personalkostnader och bättre arbetsmiljö.

Med vårt breda utbud av utrustning och tillbehör blir diskhanteringen optimal. Produkterna är anpassade efter moderna diskrum och klarar alla hårda krav som ställs i ett professionellt storkök. Personalen kan hantera porslin, bestick och glas med mista möjliga kontakt, vilket ger bättre hygien, snabbare och effektivare service till kök och matgäster.

Genomtänkt design och hög kvalitet bidrar till mindre risk för kantstötning och sprickor i porslin och glas inklusive kristallglasen och finservisen. Robusta tillbehör underlättar arbetet och begränsar risken för olyckor i diskrummet.

Rätt utrustning ger b.l.a
  • Bättre diskresultat och mindre kross.
  • Lägre vatten, energi och kemförbrukning.
  • Lägre personalkostnader och bättre arbetsmiljö.

Behöver du hjälp att lösa diskhanteringen kontaktar du oss. Vi hjälper dig gärna med idéer och råd som gör att diskrummet fungerar optimalt.

Vad är skillnaden på en diskback från diskomat jämfört med en "traditionell" diskback?
Det finns flera fördelar med våra diskkorgar från diskomat. Den första tydliga skillnanden är den diagonala placeringen av handtag. På detta sätt minskar belastning på handleder, armar och axlar när man hanterar backar fulla med disk. Desstuom får man ett betydligt bättre balans som minimerar risk att tappa korgen.
Unik bottenkonstruktion där undersidan av nätet är vinkelformad och skär vattenstrålarna när vattnet trycks upp genom backen. Utöver unik botten är backens sidor helt stängda.

Backarna är av miljöanpassade färger och är Svensktillverkade!

Varför fackindelad diskback?
Fackindelning till diskback finns i 6 olika färgkodade storlekar (diameter) och 5 olika höjder (diskback + upp till 4 förhöjningsramar).
Att använda sig av fackindelning reducerar vattenfläckar vilket minimerar manuell polering som annars krävs. Utöver detta står allt diskgods stabilt på plats utan att välta vilket förhindrar både slitage och kross.

Det är två faktorer att hålla sig till med fackindelningna. Det första är diameter på godset som exempelvis kroppen på vinglaset samt den totala höjden på glaset. Diametern avser vilken fackindelning som behövs, och höjden avgör hur många förhöjningsramar som behövs för att få glaset att stå stabilt och för att fler backar ska kunna staplas på varrandra. Fackindelningen kan monteras och demonteras själv.

Korgtilt och spillback
Med korgtilt ställs korgen i lutning. Vatten som annars lätt blir stående i glasets botten rinner av lätt och du slippa fläckar på glasets undersida.
Spillback är en solid låda i rostfritt måttanpassad för en diskback 50x50cm. Den används b.l.a när du vill låta en fortfarande blöt diskback stå framme på t.ex. en barskiva av trä, så vattnet stannar i backen och inte förstår träskivan under.

Rätt diskvagn på rätt plats
Det finns en mängd olika vagnar i olika storlekar. Vagnar med plastgedjrar bidrar med en lägre ljudnivå än t.ex. rostfritt. När det gäller storlekar finns vagnar från de allra lägsta där men enbart staplar backar på varrandra för att enkelt förflytta ett större parti samtidigt. Det finns låga vagnar med toppskiva för t.ex. sortering av bestick ovanpå eller störra rack-vagnar byggda för att lätt kunna kroka i varrandra och förflytta flera samtidigt, samma funktion som vi kan se på kundvagnarna i våra livsmedelsbutiker.
Tänk på att vagnar med bra kvalitet på hjul bidrar till lägre ljudnivå och bättre stabilitet.

 

Diskhantering

Mer tips & trix