Chat with us, powered by LiveChat Storkök & restaurangutrustning med snabb leverans - Widab AB
menu Created with Sketch. times Created with Sketch.
search Created with Sketch.
user Created with Sketch.
cart Created with Sketch. 0 Varukorg

Så rengör du ditt stekbord på bästa sätt!

Det finns olika sätt att rengöra stekbord på beroende på vilken yta man har.
Vi reder ut hur du ska göra!

Rengörning av stekbord - Följ vår guide

Det är viktigt att hålla stekbordet rent för bästa möjliga hygien och livslängd. Grill- och stekbord är hjärtat i ett storkök. Därför är det extra viktigt att rengöra och underhålla stekbord regelbundet. När man lagar mat så fastnar fett, vätskor och matrester på ytan. Om detta inte rengörs så kan det bli svårt att få bort resterna vilket kan leda till att stekytans förmåga påverkas negativt och förmågan att fördela värmen jämt och det kan också leda till att smaker överförs mellan olika maträtter. Oavsett om du har hårdkrom eller stål-häll finns det enkla knep att använda.

Vi rekommenderar följande:

Stekhäll:

Rengör hällen med stekbordskrapa (till räfflad häll går stålborste bra).
När stålhällen rengjorts och den inte skall användas inom den närmaste tiden bör den smörjas med vegetabilisk matolja (EJ kromad häll).

Om det uppkommer rost kan det bero på misskötsel eller användning av för starka rengöringsmedel.
Använd mild såpa och hett vatten och skura rent, torka sedan med en mjuk duk.

Observera! Använd absolut inga kemikalier med klor eller ammoniak (ej stålull) och använd inget vasst som kan repa eller skada ytan!

Kromstekhäll:

Då ytan är mycket slät och tät, kan inbrända matrester och fett kokas bort.
Häll på is eller kallt vatten när hällen har svalnat något (ca 140°C) och rengör med mjuk borste/trasa.
Efteråt kan man fukta en trasa med hälften vatten och hälften vinäger som användas när hällen svalnat ytterligare (ca 80-100°C).
Torka kromstekytan grundligt med trasa.

Om det uppkommer rost kan det bero på misskötsel eller användning av för starka rengöringsmedel.
Använd mild såpa och hett vatten och skura rent, torka sedan med en mjuk duk.

Observera! Använd absolut inga kemikalier med klor eller ammoniak (ej stålull) och använd inget vasst som kan repa eller skada ytan!

 

Stekbord & Stekhällar

Mer tips & trix