Chat with us, powered by LiveChat Köp ditt utekök hos widab.se
menu Created with Sketch. times Created with Sketch.
search Created with Sketch.
user Created with Sketch.
cart Created with Sketch. 0 Varukorg

Utekök

Förverkliga din dröm om ett utekök redan idag! Vi erbjuder utekök, oavsett om du föredrar en traditionell, exklusiv eller modern design i rostfritt eller svart utförande. Vårt sortiment inkluderar en perfekt blandning av högkvalitativa utekök och tillbehör i olika stilar, vilket ger ditt hem och trädgård ett sommarkök med det lilla extra.

Du kan välja mellan enskilda moduler för att skapa ditt egna fristående utekök eller välja färdiga utekökspaket för en komplett och direkt installationsklar lösning. För de som är händiga och vill ha ett permanent utomhuskök på sin uteplats erbjuder vi även inbyggbara utekök och moduler som kan byggas ihop efter dina egna önskemål.

Om du har specifika önskemål, inte hittar rätt lösning eller är intresserad av ett skräddarsytt utekök för din uteplats, kan du använda vårt unika 3D-verktyg för att rita och skapa ditt eget utekök. Kontakta oss för mer information - vi hjälper dig gärna att hitta ditt drömutekök!

Filtrera
Tillverkare (0/2 valda)
Modul (0/5 valda)
Sortera
Visar 10 produkter

Visa fler

Vi har utekök, grillar och moduler för alla. Men vad bör man tänka på?

Så, var börjar vi? Att planera ett utekök kan ibland verka som att navigera genom en djungel, vilket gör det viktigt att ha en stabil grund att utgå ifrån. Vi vill börja med att dela med oss av våra sju mest grundläggande tips som du bör överväga innan du köper ett utekök:

1. Planera! 
Planering är A och O, särskilt i byggandet av ett utekök. De viktigaste frågorna du behöver fundera över är syftet med ditt utekök, vilka funktioner du vill att uteköket ska ha samt var uteköket ska placeras.

2. Bestäm dig för vilken typ av utekök du vill ha. 
Vill du bygga grunden själv och använda dig av inbyggbara utekökslösningar? Eller vill du ha ett färdigt utekök levererat hem - färdigt att börja använda direkt? Läs gärna mer om de olika lösningarna i nedanstående avsnitt.

3. Materialval
Se till att välja ett utekök tillverkat av material som tål att stå utomhus. Se även till att alla komponenter på uteköket är tillverkade av rätt material. En del aktörer säljer utekök där skruvar och skarvar inte har samma stålkvalitet. Resultatet blir att dessa delar av uteköket rostar.

4. Vilken grillmodell ska man välja?
Grillen är hjärtat i ett utekök, ta dig tid och välj den grill som passar dina önskemål och krav bäst. Gasolgrill, kolgrill eller kamado? Du bestämmer!

5. Arbetsyta är viktigt
Arbetsyta om du vill ha möjlighet att preparera en hel middag utomhus. Se till att ditt utekök matchar ditt behov.

6. Vatten och el?
Planerar du för el och rinnande vatten? Om du inte planerar att placera uteköket i anslutning till huset - ta kontakt med behörig rörmokare och elektriker!

7. Skydda uteköket för alla årstider.
Skydda uteköket väl under dåliga väderförhållanden, speciellt under vintern. Investera i ett bra skydd som tål både väta och vind. Eller satsa på ett fristående utekök som enkelt kan rullas in i garaget under vintermånaderna.

FAQ

Vilket material ska mitt utekök vara tillverkat i?
Du har friheten att välja det material som passar dig bäst, men det är viktigt att överväga att produkterna du använder i ditt utomhuskök tillverkas av hållbara material. Därför är de flesta av de produkter vi saluför tillverkade av 304 SS stål. Detta stål är säkert för matkontakt och anses vara det bästa materialet för utomhuskök eftersom det är korrosionsbeständigt och klarar höga temperaturer upp till 925°C. Dessutom är det icke-magnetiskt, vilket innebär att det inte lockar till sig smuts och partiklar, vilket gör det lätt att hålla rent - perfekt för köksmiljöer där hygien är viktigt. För mer information om olika typer av stål, kan du kolla in vår stålguide.

Var ska jag placera mitt utekök?
När du skapar ditt utomhuskök, var strategisk med placeringen. Se till att du har enkel tillgång till el och vatten. Det är också bra att välja en plats som är skyddad från starka vindar för att undvika olyckor under blåsiga förhållanden.