Upptäck vårt sortiment av dryckeskylar som med olika utföranden av ölkylar är skräddarsydda för att passa ditt hem. I vårt utbud finner du ölkylar med en kapacitet på upp till 115 liter som håller dina favoritöl i optimal temperatur, vare sig det är ljusa lager, fruktiga IPA eller robusta ale. Välj mellan klassiska fristående modeller och exklusiva inbyggbara alternativ. För den som önskar både en ölkyl och en vinkyl erbjuder vi kombinerade paket där de kan integreras smidigt tillsammans. Hitta din perfekta ölkyl här och servera välkyld öl vid varje tillfälle!
Flask & dryckskylar
Ölkyl & dryckeskyl för njutning och livskvalitet
En dryckeskyl är en smidig och elegant lösning för att hålla dina drycker svala och inom räckhåll. Oavsett om det är öl, läsk eller andra uppfriskande drycker kan du förvara dem bekvämt i en dryckeskyl och njuta av dem närhelst du önskar. Med olika storlekar och utföranden att välja mellan kan du hitta en dryckeskyl som passar perfekt för dina behov och smälter sömlöst in i ditt hem eller arbetsplats. Koppla av och njut av dina favoritdrycker med en pålitlig och effektiv dryckeskyl, som är ett stilfullt tillskott till din miljö och håller dina drycker fräscha och svala oavsett tillfälle.
I vårt sortiment hittar du ölkylar med en kapacitet på upp till 115 liter som håller dina favoritöl i perfekt temperatur, oavsett om det är ljusa lager, fruktiga IPA eller robusta ale. Välj mellan klassiska fristående ölkylar och exklusiva inbyggbara ölkylar.
Rätt temperatur för rätt öl
Information nedan från systembolaget
Ljus lager
- Serveras gärna vid 8–10 grader.
- Ju lättare och friskare en ljus lager är desto bättre är det att servera den sval så att friskheten framhävs.
Mellanmörk och mörk lager
- Serveras gärna vid 10–12 grader.
- Vad gäller mellanmörk och mörk lager är det möjligt att gå upp några grader för att aromerna i de mörkare ölstilarna ska framträda mer.
Porter och stout (även imperial)
- Torr serveras gärna vid 10–12 grader.
- Söt serveras gärna vid 14–16 grader.
- Dessa stilar har toner av tydlig rostning, beska, choklad, kaffe och tobak. Vill du öka dessa aromer är det en fördel att servera ölen något varmare.
Ale i belgisk stil
- Ljus serveras gärna vid 8–10 grader.
- Mörk serveras gärna vid 10–12 grader, ibland högre om ölet har sötma.
- I Belgien finns det lika många ölstilar som ölmärken sägs det. Men även här gäller högre temperatur vid mörkare öl. De stilar som har mer kryddiga och örtiga toner framträder mer vid varmare temperatur.
Ale i brittisk-amerikansk stil
- Ljus och mellanmörk samt ale med tydlig beska serveras gärna vid 8–10 grader.
- Mörk ale serveras gärna vid 10–12 grader, eller vid 12–14 grader om ölet har kännbar sötma.
- Alla våra ölstilar inom ale i brittisk-amerikansk stil
- Många av dessa ölstilar har mycket aromer och då kan det vara bra att välja den högre temperaturen för att framhäva smakerna.
Ale i tysk stil
- Serveras gärna vid 8–10 grader.
- Kölsch och altbier är rätt olika varandra men generellt passar en lägre temperatur till lite lättare ale-stilar.
Veteöl
- Lätta sorter serveras gärna vid 6–8 grader, smakrikare varianter "mit hefe" tjänar på att serveras vid 8–10 grader.
- De flesta veteöl är milda och friska och passar därför att serveras väl kylda så att friskheten kommer till sin rätt.
Syrlig öl
- Serveras gärna vid 6–8 grader.
- Syrlig öl har hög syra och är ofta frisk, vilket gör att den passar bäst kall. Många stilar har även tydliga fruktaromer som upplevs bäst vid lägre temperatur.
Annan öl
- Ljus öl serveras gärna vid 8–10 grader.
- Mörk öl serveras gärna vid 10–12 grader.
- Annan öl är ett rätt brett område – ibland med ovanliga ingredienser – så vi har valt att föreslå generella temperaturer.
Temperaturförslag på flasketiketten
På flasketiketterna står det ibland rekommenderad temperatur som kan skilja sig mot Systembolagets rekommendationer.