Chat with us, powered by LiveChat Vinkyl - Köp din vinkyl hos oss - widab.se
menu Created with Sketch. times Created with Sketch.
search Created with Sketch.
user Created with Sketch.
cart Created with Sketch. 0 Varukorg

Vinkyl

Här hittar du vårt stora sortiment av vinkylar. En vinkyl är en oumbärlig apparat för att temperera din vinsamling till optimal temperatur, vilket låter vinets alla nyanser och smaker träda fram och harmonisera som de är avsedda att göra. Hos oss kan du välja bland olika typer av vinkylar, inklusive fristående, inbyggbara eller integrerbara modeller. Om du föredrar att lagra ditt vin under längre perioder, rekommenderar vi ett vinlagringsskåp som passar perfekt för detta ändamål. Oavsett dina behov och preferenser har vi den perfekta lösningen för att ta hand om din vinsamling på bästa möjliga sätt.

Filtrera
Tillverkare (0/3 valda)
Nischbredd (0/4 valda)
Antal Kylzoner (0/2 valda)
Färg (0/3 valda)
Antal flaskor (0/5 valda)
Sortera
Visar 10 produkter

Visa fler

De 5 Gyllene Reglerna för Vinlagring

Konstant Temperatur
Vinlagring bäst sker vid en stabil temperatur, idealt runt 12 grader Celsius. Mindre variationer är acceptabla, men en konstant temperatur är avgörande för att bibehålla vinets kvalitet över tid.

Ingen Vibration
Vibrationer kan skada vinet och bör därför minimeras. Trähyllor absorberar vibrationer bättre än metallhyllor, vilket gör dem till ett föredraget alternativ för vinlagring.

Mörker
Exponering för ljus kan påskynda vinets åldrande på ett felaktigt sätt. Därför är vinlagringsskåp oftast utrustade med UV-skyddade dörrar för att skydda vinet från skadliga ljusstrålar.

Luktfri Miljö
För att undvika att oönskade lukter påverkar vinets kvalitet är det viktigt att hålla vinlagringsmiljön ren och fri från lukt. Användning av kolfilter och god cirkulation kan hjälpa till att upprätthålla en luktfri atmosfär.

Optimal Luftfuktighet
För att bevara vinets karaktär och förhindra att korken torkar ut är det viktigt att hålla en luftfuktighet över 50%. Den ideala luftfuktigheten i en vinkällare ligger vanligtvis mellan 50-75%, med en högre fuktighet som kan skada vinets etiketter.