Chat with us, powered by LiveChat Vakuummaskiner till restaurang och storkök - Köp på widab.se
menu Created with Sketch. times Created with Sketch.
search Created with Sketch.
user Created with Sketch.
cart Created with Sketch. 0 Varukorg

Vakuummaskin

Vakuummaskiner underlättar och förbättrar hanteringen av alla typer livsmedel. Vi har vakuumförpackare du kan använda för att paketera allt från flytande vätska till stora köttstycken. När du vakuumförpackar dina livsmedel ökar vakuumet hållbarheten på valt livsmedel, du undviker frostbränna och kan minska matsvinnet. Bästa förvaringen för rester som du vill ska smaka lika gott nästa gång. 

Filtrera
Tillverkare (0/6 valda)
Variant (0/4 valda)
Svetslängd (0/4 valda)
Antal program (0/3 valda)
Pumpkapacitet (0/8 valda)
Sortera
Visar 10 produkter

Visa fler

Stort sortiment av vakuumförpackare

En vakuumförpackare är lika lätt att använda som en kaffebryggare och har en lika viktig roll i storköket eller hemma hos matentusiasten som kyl och frys. För att förlänga hållbarheten på de råvaror du fryser ned använder du en vakuumförpackare som försluter dina råvaror i syrefria vakuumpåsar ämnade för ändamålet. Vanliga fryspåsar släpper in luft som tränger in och oxiderar råvarorna. Syret i luften kan få kött att härskna och bli dåligt efter några månader i frysen. Med en vakuumpåse som är 99,9% syrefri håller frysta råvaror upp till fem gånger längre.* Med vanliga fryspåsar som släpper in syre riskerar du att frysbränna kött eller andra råvaror, vilket även det bidrar till kortare hållbarhet i frysen. Något du slipper med en vakuumförpackad syrefri påse. Vakuumförpackade råvaror behåller också sin smak och vackra utsida. 

Godare smak
Vakuummörning är en vanlig och smidig metod för att få kött att bli mört utan att hänga i stora mörningsskåp eller rum med ventilationsfläktar. Genom att vakuumförpacka styckade detaljer i syrefria förpackningar och förvara dem i kylen hålls köttet fräscht medan mörningsprocessen pågår, samtidigt som köttet får en bättre hållbarhet. Vätskan lämnar köttet på samma sätt som vid hängmörning men blir kvar i förpackningen.

Vakuumförpackare för stora mängder kött
För jägare som jagar ätbart vilt eller slaktare som hanterar stora partier kött är en vakuumförpackare nödvändig. Har du för avsikt att vakuumförpacka stora volymer med kött eller stora styckdetaljer så är det en god idé att ta reda på hur stor vakuummaskinen behöver vara och vilken volymkapacitet den klarar av. Planerar du till exempel att förvara en hel stek i vakuum kan det vara en god idé att välja en frontmatad vakuummaskin som kan hantera stora vakuumpåsar med varierande svetsbredd.

Typer av vakuumförpackare
Frontmatade vakuumförpackare och kammar vakumförpackare är de vanligaste modellerna. Det tredje alternativet är vakuumförvaring i speciellt framtagna lådor med munstycke för att ansluta en vakuumpump. Fjärde alternativet är en nyhet hos oss i form av en kammar vakuumförpackare integrerad i en draglåda, i standard köksmått 60 cm, perfekt att placera under ugnen i ett högskåp.

De frontmatade förpackarna har en lucka där en vakuumpåse placeras och luften sugs ut med antingen ett förbestämt program eller med en pulsknapp där du själv bestämmer tryck och sedan förseglas påsen med med hjälp av luckans svets. Fördelar är att du kan alternera med olika längd på påsen efter storlek på råvara. Vanligaste bredden är 30 cm men finns i bredare mått. Modellen har också oftast ett lite lägre inköpspris än kammar varianten. Widab säljer bara vakuummaskiner som klarar de tuffa kraven i ett storkök. Frontmonterade vakuumförpackare i lägre prisklass brukar ha problem med att de blir för varma efter användning och klarar därför inte av att försegla flera påsar under kort tid.  

Kammar vakuummaskiner är både smidigare och oftast ännu bättre. Smidigare eftersom den är stationär används den oftare än en extern. Bättre eftersom det skapas ett äkta vakuum i kammaren. I jämförelse med den frontmatade versionen som suger ur luften ur vakuumpåsen och skapar ett undertryck. Med en kammarvac kan du till och med förpacka vätska, som tex picklad rödlök, förvara det i kylen och det får en otroligt lång hållbarhet. Dock klarar inte alla modeller av att förpacka vätska men våra maskiner från Mychef gör det.

Säkert matförvaringssystem
Odlar du egna grönsaker och skördar mer än vad du gör av med kan du förvara dina råvaror med hjälp av vakuumförpackning. Viktigt att veta är att vakuumförpackning inte är detsamma som konservering. Det förhindrar inte att råvaran åldras men förlänger hållbarheten avsevärt när det förvaras kallt, gärna under + 4 °C och mörkt. Ett bra och smidigt tillvägagångssätt när du vill förvara livsmedel länge utan att frysa eller konservera. 

Om du fryser in till exempel bär i en vanlig fryspåse så tappar de sin goda smak efter en tid i frysen, samtidigt som de inte har längre hållbarhet än ca sex månader. Förpackat i vakuum så kan bären hålla i flera år nedfrysta med smaken väl bevarad.

Sous-Vide
Ordet Sous-vide, som betyder "under vakuum" på franska, har säker inte undgått någon med ett matlagningsintresse. Flera framgångsrika kockar började på 70-talet vakuumförpacka olika råvaror som sedan tillagades i ett vattenbad med kontinuerlig temperatur för att få ett perfekt resultat varje gång.

Vakuumpåsar
Påsarna är tillverkade i giftfria material som skyddar din mat på ett livsmedelssäkert vis. Påsarna går att frysa och micra.