Chat with us, powered by LiveChat Din köpguide för en ny snabbugn - widab.se
menu Created with Sketch. times Created with Sketch.
search Created with Sketch.
user Created with Sketch.
cart Created with Sketch. 0 Varukorg

Vi förklarar mer om snabbugnar

Hur snabb är egentligen en snabbugn? Vilka funktioner behöver du? Vi hjälper dig reda ut dina frågetecken!

Snabbugn - Vi hjälper dig reda ut dina frågetecken

Snabbugn, eller som vissa kallar det- Höghastighetsugn är inte bara för bensinstationer eller cafékedjor utan funkar minst lika bra och effektivt i restauranger, barer och hotell.

Merförsäljning & mindre matsvinn!

En snabbugn har inte bara en supersnabb tillagningsteknik utan är också många gånger otroligt enkel att använda. Man behöver inte vara kock för att använda denna typ av ugn. Det gör att personal i baren, hotelllobbyn eller servitören kan erbjuda maträtter även om köket har stängt.

Ponera att det blir mat kvar från dagens lunch, så kan köket enkelt spara detta i portionslådor och låta kvällspersonalen sälja dessa maträtter även efter köket har stängt. Det är inte bara ett miljövänligt alternativ och bidrar till mindre matsvinn utan höjer också nivån på vad som serveras för de som inte bara vill servera toast, pizza, pommes eller liknande.

"Plug and Play"

De snabbugnar vi har i sortiment är både 1-fas, 2-fas och 3-fas. En ugn som är 230V är bara koppla in med stickpropp och börja använda. Tänk på att kolla effekt, avsäkring och elanslutning för din modell.

Med eller utan mikrovågor?

En stor skillnad både för resultat och prislapp är om snabbugnen har mikrovågor. Om du behöver ha mikrovågor eller inte beror både på vad för typ av mat som ska tillagas, om den är djupfryst eller inte, samt hur snabba tider du önskar.

För- och nackdelar med mikrovågor
+ Klarar "tjocka" livsmedel som är djupfrysta
- Betydligt högre prislapp

För- och nackdelar utan mikrovågor
+ Betydligt lägre prislapp, många gånger halva priset
- Klarar inte "tjocka" livsmedel som är djupfrysta, för-tining krävs i så fall

Behövs ventilation?

Många av de snabbugnar som går att köpa idag har en ventilationslös teknik med inbyggt filter/ventilation eller har det som tillval. Detta tar bort matos och lukt vilket gör att du kan placera ugnen vart som helst medans vissa modeller kräver placering vid ventilation. Oavsett om ugnen har det inbyggt eller som tillbehör är det otroligt smidigt att kunna placera ugnen vart du vill utan att det stör omgivningen.

Hur snabb är en snabbugn?

Tiderna skiljer inte bara mellan olika modeller och tillverkare utan även för den typ av mat och matleverantör man använder. Att exempelvis ge en generell tid för en pizza är svårt eftersom pizzor från olika tillverkare är olika tjocka, stora och har olika mycket fyllning. Så för en helt korrekt information ska du alltid kolla specifikation eller produktblad för den aktuella modellen samt information om just dina maträtter - sen är det din uppgift att testa dig fram för just det resultat du önskar innan du vet exakt tid för programmet.

Ska vi ändå ge några ungefärliga tider kommer här några exempel (Tänk på att det skiljer sig och dessa tider är ca tider):

  • Pizza: 90sek - 3 min
  • Toast: 30sek - 3min
  • Piroger: 40 sek - 2min
  • Fish&chips: 60sek - 3 min
  • Hamburgere med pommes: 90sek - 3min
  • Laxfilé: 45sek - 3min

 

Snabbugnar

Mer tips & trix