Chat with us, powered by LiveChat Gigogne Tumbler 22cl
menu Created with Sketch. times Created with Sketch.
search Created with Sketch.
user Created with Sketch.
cart Created with Sketch. 0 Varukorg
heart_solid Created with Sketch.
heart Created with Sketch.
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Favoriter
  • {{ list.name }}

Duralex

Gigogne Tumbler 22cl

Duralex Gigogne dricksglas .

Artikelnr 124-dur1050d
Minsta beställning 6 st
 
Exkl. moms:
15 kr
{{ price }}
  • Snabb leverans*
  • Kända varumärken
  • Företagsleasing

Duralex Gigogne dricksglas <

Duralex glas tillverkar flera exklusiva serier med snygga och hållbara glas. Glasen passar perfekt för restaurang, café, buffé och även i hemmet. Kvalitetes glas som tål mycket användning.

Duralexglas.

 Är i princip okrossbara, tack vare att de härdas. Härdning innebär snabb avkylning efter upphettning, för att öka hållfastheten. Duralex glas hettas upp till 700°C och kyls sedan av snabbt med kall luft. Då uppstår en väl beräknad spänning i glaset, som gör glaset motståndskraftigt mot stötar och slag. Om ett glas mot förmodan skulle gå sönder, splittras det i många små trubbiga bitar som lätt kan sopas upp. Bitarna i sig är inte vassa och risken för skärskador är därför försumbar. .
Miljövänligt
I takt med allt större miljötänkande har Duralex också infört återvinning av glas vid sin fabrik. Men, man återvinner enbart Duralexprodukter på plats, alltså glas som av någon anledning inte utseendemässigt passerat kvalitetskontrollen. På detta sätt tar man tillvara råvaran utan att på något sätt tumma på den höga glaskvaliteten. Glasmassan innehåller maximalt 35 procent sådana återvunna Duralexglas.

Säljs i 6-pack

Duralex har funnits i snart 70 år, och varumärket togs fram i mitten på 40-talet då det franska glasföretaget Saint Gobain ville ha dricksglas som passade till deras bordsskivor i härdat glas.