Chat with us, powered by LiveChat Mjukglassmaskin | Glassmaskiner från välkända varumärken - widab.se
menu Created with Sketch. times Created with Sketch.
search Created with Sketch.
user Created with Sketch.
cart Created with Sketch. 0 Varukorg

Mjukglassmaskiner

En mjukglassmaskin är utformad för att göra krämig, len och mjuk glass. Denna typ av maskin används vanligtvis för att göra den typ av glass som du ser i glasskiosker och snabbmatsrestauranger. Mjukglassmaskiner använder en särskild typ av glassmix som ger glassen dess karaktäristiska mjuka konsistens.

Vi har professionella mjukglassmaskiner från välkända varumärken som är experter på glass! Bli expert på mjukglass du med - Läs vår guide HÄR.

Filtrera
Tillverkare (0/3 valda)
Självpastorisering (0/2 valda)
System (0/2 valda)
Antal smaker (0/3 valda)
Strömanslutning (0/2 valda)
Kyla (0/2 valda)
Sortera
Visar 8 produkter

Visa fler

Hur använder man en mjukglassmaskin?

Funktion

En typisk mjukglassmaskin består av en eller flera behållare för mjukglassmixen, en inbyggd kylkompressor, och en motor som driver rörelsen för att blanda och frysa mixen samtidigt som luft tillsätts för att ge glassen dess mjuka konsistens. Mjukglassmaskiner finns i olika storlekar och utföranden för kommersiellt bruk, såsom i glasskiosker och restauranger.

Tillverkning

Mjukglassmixen är huvudingrediensen i mjukglass och består vanligtvis av mjölk, grädde, sötningsmedel, emulgeringsmedel för att stabilisera blandningen och till sist eventuell smaksättning såsom vanilj, choklad, jordgubb eller annan önskad smak.

Luft är en viktig ingrediens i mjukglass och tillsätts under tillverkningsprocessen för att ge glassen dess mjuka och fluffiga konsistens. Luft tillsätts genom att blanda mjukglassmixen med en kraftig stråle av luft under frysningsprocessen. Ju mer luft desto krämigare glass.

Genom att blanda mjukglassmixen och luft under kontrollerade förhållanden får man en krämig och len konsistens på mjukglassen.