Stäng
Din varukorg

Ismaskin med kub, kross, flingor för restaurang, storkök, bar, spa och bastu

Vi har ett komplett sortiment av ismaskiner för alla tänkbara isbehov. Allt från stora iskuber ner till fling/snö is. Med eller utan förråd / binge och med luft eller vattenkylning. Innan du köper en ismaskin är det bra att räkna på hur mycket is ni förbrukar per dygn och om det är någon eller några dagar man förbrukar mera is, det är alltid bra räkna förbrukningen vid max åtgång.

Vilken typ av is ska jag välja? Iskuber, flakes, krossad eller flingis?

Iskuber (SL, CM) är en mer kompakt och tät form av is som är transparent och klar. Vilket innebär att dom smälter långsamt och kyler längre utan att smälta. Rekommenderas till drinkar, cocktails, dryck, is-despenser.
Flakes (SLF, GM) snöis eller mer finkrossad is som liknar flakes och passar perfekt till lagring, transport, salladsbar och inbäddning av mat, kött, skaldjur, fisk och läkemedel. Isen är formbar och går att pressa ihop till en boll. Passar perfekt för spa, bastu och relax. 100 Liter = ca 55kg. Obs! Rekommenderas ej till drinkar/cocktails.
Krossad (SLT, MGT) är er mer grovkrossad is som passar perfekt till coctail, drinkar och dryck. Snabb kyleffekt.
Frozen (SM, GM, SPLIT) flingis som liknar en krossad is, ganska tunn (1,5-2mm) men extra kall (underkyld is) och maximal kyleffekt. Perfekt grundis för exponeringen av tex fisk och kött då den håller kylen länge (för kall för direkt kontakt med fisk/kött, underkyld is som är för bädda in och transport. Rekommenderar ett yttre lager med flakes is (SLF eller GM).

Luftkyld eller vattenkyld ismaskin?

Valet av kylning beror på användandet och placering. Den vanligaste typen är vattenkylda ismaskiner.
Vattenkyld ismaskin har mindre ljudnivå och kan placeras i varmare miljöer utan påverka istillverkningen. Drar lite mer energi.
Lyftkylda ismaskin har en högre ljudnivå och bör ej stå i för varm omgivningstemperatur. Perfekt vid placering där vattentillgången är limiterad.

Underhåll & Skötsel av ismaskin

En ismaskin behöver kontinuerlig tillsynd. För att ej få tillväxt av mögel, alger eller bakterier rekommenderar vi att man minst en gång i månaden för rent förråd, binge, gardiner, lucka och det som har kontakt med isen med anti bakteriell rengörningsmedel för ismaskiner. Vid varje kontroll kolla även luftfilter och kondensor på luftkylda ismaskiner. Har ni även ett vattenfilter installerat kan det vara bra att kontrollera hur ofta det ska bytas.
Sortera på
Popularitet
Filtrera
Filtrera på:
Märken
Applicera filter

Laddar

Varumärken ismaskiner

  • ntf
  • porkka
  • icematic