Chat with us, powered by LiveChat Så tar du hand om din kryddkvarn | widab.se
menu Created with Sketch. times Created with Sketch.
search Created with Sketch.
user Created with Sketch.
cart Created with Sketch. 0 Varukorg

Så tar du hand om din kryddkvarn

Du kan använda din kvarn hela livet, men du måste ta hand om den på rätt sätt!

Använd din kvarn livet ut med hjälp av vår guide!

Zassenhaus keramiska malverk är hårdare än stål, vilket gör kvarnen extremt hållbar. Denna guide förklarar hur du tar hand om din kvarn på rätt för att hålla hela livet.
Det keramiska malverket kan täppas till av kryddor med mjukare konsistens, som grön- och rosépeppar. Därför är det bra att kunna ta isär malverket för rengöring. Videon visar också hur du fyller på kvarnen, plockar isär den och justerar malstorleken. Med en välfungerande kryddkvarn från Zassenhaus kan du enkelt krydda din vardag!

Hur rengör jag min pepparkvarn?

Det skiljer sig mellan olika tillverkare och pepparkvarnar. I denna guide går vi igenom hur du rengör din salt/pepparkvarn från tillverkaren Zassenhaus. Längre ned på sidan hittar du även en film som visar hur du gör, steg för steg.

Påfyllning
Skruva av knoppen, ta av överdelen på kvarnen och fyll på med torra kryddor. Kryddor med mjukare konsistens, som rosé- och grönpeppar, kan blandas med torrare kryddor som svart och vitpeppar för att minska risken att kvarnen täpps till. Undvik flingsalt, som lättare täpper till malverket. Sätt tillbaka överdelen och skruva på knoppen utan att dra åt för hårt, eftersom det kan försvåra malningen.

Användning
Justera det steglösa malverket till önskad kornstorlek, från fint till grovt.

Undvik
Torka av kvarnen efter användning för att undvika att lacken skadas och träet spricker. Torka även runt kvarnen. Försök att undvika att mala för nära ånga, eftersom det kan göra att kryddor och salt klumpar ihop sig och gör malverket svårarbetat. Om kvarnen ändå täpps till, se avsnittet "Ta isär".

Rengöring
Fyll kvarnen med torrt, okokt ris och mal några varv för att rengöra malverket från fett som kan ha fastnat. Töm sedan ut riset.

Ta isär
Töm kvarnen på kryddor, öppna malverket så mycket det går och vrid över spärren. Använd vid behov en rundad kniv för att lossa spärren så att kransen på malverket kan passera. Plocka isär delarna och lägg dem i ordning för att enkelt sätta ihop dem igen. Dra ur axeln genom kvarnen.

Borsta rent
Använd en borste eller pensel för att rengöra delarna. Sätt tillbaka malverket på samma sätt som du tog isär det. Fyll på med önskad krydda och kvarnen är redo att användas igen.

 

Den här guiden är framtagen med hjälp av vår leverantör Sundqvist.

 

Salt & pepparkvarnar

Mer tips & trix