Det är viktigt att hålla stekbordet rent för bästa möjliga hygien och livslängd. Oavsett om du har hårdkrom eller stål-häll finns det enkla knep att använda. Vi rekommenderar följande:
Stekhäll:
Rengör hällen med stekbordskrapa (till räfflad häll går stålborste bra). När stålhällen rengjorts och den inte skall användas inom den närmaste tiden bör den smörjas med vegetabilisk matolja (EJ kromad häll).
Mild såpa går också bra att använda (t.ex. vid rostfläckar p.g.a. misskötsel), använd hett vatten och skura rent, torka med mjuk duk.
Obs! Använd absolut inga kemikalier med klor eller ammoniak (ej stålull) och använd inget vasst som kan repa eller skada ytan!
Kromstekhäll:
Då ytan är mycket slät och tät, kan inbrända matrester och fett kokas bort: Häll på is eller kallt vatten när hällen har svalnat något (ca 140°C) och rengör med mjuk borste/trasa Efteråt kan man fukta en trasa med hälften vatten och hälften vinäger som användas när hällen svalnat ytterligare (ca 80-100°C). Torka kromstekytan grundligt med trasa.
Mild såpa går också bra att använda (t.ex. vid rostfläckar p.g.a. misskötsel), använd hett vatten och skura rent, torka med mjuk duk.
Obs! Använd absolut inga kemikalier med klor eller ammoniak (ej stålull) och använd inget vasst som kan repa eller skada ytan!