Chat with us, powered by LiveChat Så rengör du din korvgrill | widab.se
menu Created with Sketch. times Created with Sketch.
search Created with Sketch.
user Created with Sketch.
cart Created with Sketch. 0 Varukorg

Så rengör du din korvgrill

I vår guide går vi igenom hur du rengör din korvgrill samt andra generella skötselråd

Vad är en korvgrill?

En korvgrill passar bra för t.ex snabbmatsrestauranger, bensinmackar, kiosker, idrottsarenor etc. Den är enkel att installera, lätt att använda och är avsedd för tillberedning och varmhållning av korv, wraps och pizzarullar. Den kan anpassas efter kundens behov, eftersom den finns i olika storlekar, beroende på antalet rullar, som också är tillgängliga i olika material och utföranden. Korvgrillens temperatur kan ställas in med hjälp av en termostat. Korvgrillen kan vara utrustad med en eller flera oberoende värmezoner.

Hur rengör jag min korvgrill?

Innan du börjar är det viktigt att du tänker på några saker. Använd aldrig stålborste, stålull eller liknande till rengöring då detta skadar ytan på rullarna. Använd ett livsmedelsgodkänt rengöringsmedel till att rengöra med så du inte skadar din korvgrill. Rullarna är täckta med en non-stick yta, de bör rengöras varsamt.

Observera att grillens rullar blir heta vid användning. Användning av skyddshandskar rekommenderas.

Följ dessa steg:
1. Låt temperaturen sjunka till under 50°C innan rengöring.
2. Slå på korvgrillen så att endast rullarna börjar rotera vilket underlättar rengöringen.
3. Torka rullarna med en fuktig trasa och rengöringsmedel. Torka in mot mitten av rullarna så att fettet inte rinner in i höljet.
4. Torka av höljet med en fuktig trasa och rengöringsmedel. Glöm inte sidpanelerna.
5. Avlägsna dropptråget och diska det.
6. Efter rengöring, torka av med enbart en fuktig trasa. Spola aldrig av korvgrillen.

Underhåll
Periodiskt underhåll av rullgrillen bör genomföras minst en gång per år. Detta underhåll inkluderar en inspektion av specifika element och komponenter såsom jordsystem, anslutningskontakter, kontaktdon och stickproppar samt uttag. Dessutom ska slitage eller skador på rullar och styrutrustning kontrolleras.

Ta för vana att kontrollera korvgrillen innan ett arbetspass börjar. Se efter att sladden är hel och att inga konstiga ljud hörs eller att det luktar bränt. Om korvgrillen står oanvänd, stäng av korvgrillen och dra ut sladden. Vid återupptaget användande, rengör korvgrillen ordentligt enligt ovanstående först.

Är du intresserad utav att köpa en korvgrill?
Ta en titt på våra produkter här på hemsidan. Tveka inte på att höra av dig till oss ifall du har några funderingar kring korvgrillar!

 

Korvgrillar

Mer tips & trix