Chat with us, powered by LiveChat Stort stortiment av kantiner & tillbehör
menu Created with Sketch. times Created with Sketch.
search Created with Sketch.
user Created with Sketch.
cart Created with Sketch. 0 Varukorg

Kantiner i alla former

Vi erbjuder ett komplett sortiment av kantinsystem
med över 300 olika delar!

Kantiner - Flera storlekar och material

Vi erbjuder ett komplett sortiment av kantinsystem med över 300 olika delar av kantiner, lock, brickor, galler i 18/10 stål, aluminiumplåtar, plast och polykarbonatplastkantiner.
Allt för restaurang och storköksmarknaden.

Mått och bestämmelser
För att en kantin ska vara ska bli godkänd som GN/Gastronom måste kantinen uppfylla krav om standardmått med beteckning "EN-6631-1 samt EN-631-2".
Standardmåttet som är utgångspunkten är GN 1/1 (530x325mm) som utöver kantiner också är vanlig storlek på t.ex. ugnsplåtar. Nedan visar vi tydligt de olika storlekarna.

Olika material
GN-kantiner finns tillverkade i en mängd olika material så som porslin, polykarbonat, plast och rostfritt stål. Rostfritt är det absolut vanligaste materialet då den dels klarar högra temperaturer och alltid går att diska i diskmaskin. Alla rostfria kantiner finns även med handtag samt med perforering (många små hål som släpper ut ex. vatten).

Tillbehör
Förutom själva kantinen finns också en mängd tillbehör så som lock och bottenrister. Lock finns i både rostfritt samt polykarbonat och finns i flera utförande så som tätförslutande med silikonkant (100% tätning), eller med uttag för t.ex. slevar. Bottenrister är tillbehöret du lägger i botten av kantinen som släpper vätska mot botten så som t.ex med tomater.

Har du t.ex. en draglådskyl eller buffévagn med plats för en GN 1/1 men vill placera flera mindre kantiner är det inga problem. I vissafall kan det behövas extra hållare för skapa det "rutnät" du behöver så att de små kantinerna inte ska trilla ned. Vi har alla tillbehör som behövs.

Viktigt att känna till:
Även om kraven följs för GN-klass skiljer det sig mellan hur olika tillverkare bockar/pressar sina kantiner, vilket innebär att det inte alltid går att stapla eller få t.ex. lock från olika tillverkare att passa med varrandra. Om du har kantiner sedan tidigare och förväntas kunna stampla eller köpa till lock eller bottenrister är det viktigt att du kollar detta först.

Prisskillnaden?
Den varierande prisbilden beror på flera faktorer. En dyrare kantin är ofta tillverkad av tjockare gods vilket gör den mer robust och stabil. Kantinerna har många gånger en elektrolyt behandling och har utöver detta även inpressade hörn som gör att de tål tuffare tag och gör den mer stötsäker samt lättare när man ska hälla av vätska. Jämför vi då med en billigare kantin är de alltså som oftast tillverkade med tunnare gods och utan pressade hörn. Hos oss hittar du två olika prisalternativ.

slider-image-https://widab.testavendre.se/image/5850/gastronorm-matt-gn-storlek-01.jpg

Kantiner

Mer tips & trix