Chat with us, powered by LiveChat Allt du behöver veta om en airfryer | widab.se
menu Created with Sketch. times Created with Sketch.
search Created with Sketch.
user Created with Sketch.
cart Created with Sketch. 0 Varukorg

Allt du behöver veta om en airfryer

Vi förklarar skillnaden mellan en airfryer och en klassisk fritös

Vad är en airfryer?

Airfryer eller som det också heter, varmluftsfritös, är helt enkelt en fritös som friterar med hjälp av varmluft. Ingen olja behövs men resultatet mot en oljefritös är lika bra eller till och med bättre. Dessutom snabbare, nyttigare och du slipper samma typ av ventilation och inköpskostnader med olja mot en traditionell fritös.
Fördelarna är många och vi förklarar dom nedan.

Hur funkar den?

Varm luft cirkulerar i hög hastighet, mycket högre än i en varmluftsugn. Effekten blir att maten tillagas snabbt och jämnt och den får både smak och konsistens av att vara friterad med krispig och frasig yta. För bästa smak kan det dock vara bra att tillsätta en liten mängd olja, men det är inget måste, resultatet blir väldigt bra ändå! Maten blir lika god, samma krispighet och upplevelse som traditionell fritering – utan att riskera hälsa och miljö.

Vad kan du tillaga i en airfryer?

Du kan steka, rosta, grilla och baka med hjälp av varmluft, möjligheterna är många. Tillaga god kyckling, pommes frites, snacks till bakad potatis och rostade grönsaker. Eller varför inte baka en kladdkaka eller muffins? Vill du göra ägg? Inga problem, det går alldeles utmärkt att koka ägg i din airfryer!

Trots att olja inte är ett måste för att få ett krispigt resultat i airfryern så kan ett tips vara att spreja ingredienserna med en liten mängd rapsolja eller solrosolja innan du stoppar in dem i airfryern. Se till att du använder rätt olja innan du börjar tillaga i din airfryer.

Fördelar med en airfryer

Traditionell fritering innebär stora kostnader, dålig arbetsmiljö och stora risker. Friteringen kräver fettavskiljare, dyrbar ventilation och rengöring som tar tid. Vidare uppstår en oljedimma som luktar, smutsar ner och ökar halkrisken i köket. Dessutom är fritering med olja extremt brandfarligt.

Förutom de uppenbara fördelarna med hälsa och hållbarhet så förekommer heller inga kostnader för inköp och hantering av olja. Inga investeringar i ventilation och fettavskiljare behövs. Dessutom är energiförbrukningen 50% mindre än traditionell fritering.

Hälsosam

Mat utan oljefritering innebär mer hälsosam mat

Miljö

Mindre miljöpåverkan då energiförbrukningen minskar med ca 50% mot en traditionell fritös

Brand

Mindre risk för brand eller brandskador kring hantering av olja

Kostnadseffektiv

Ingen kostnad för inköp eller lagerhållning av olja. Ingen kostnad för retur av förbrukad olja

Bättre arbetsmiljö

Bättre arbetsmiljö för dom som arbetar i köket. Ingen oljadimma i kök, olja i ventilation eller på golv

Ventilationsfri

Besparing på ventilation, näst intill ventilationsfri

Matupplevelse

Lika bra matupplevelse som med en traditionell fritös

Rengöring

Mindre städning och enklare rengöring


Är du intresserad utav att köpa en airfryer?

Ta en titt på våra produkter här på hemsidan. Tveka inte på att höra av dig till oss ifall du har några funderingar kring airfryers!

 

Airfryers & fritöser

Mer tips & trix

Vi förklarar skillnaden mellan en airfryer och en klassisk fritös!