Chat with us, powered by LiveChat Orust.40 skärbräda ek
menu Created with Sketch. times Created with Sketch.
search Created with Sketch.
user Created with Sketch.
cart Created with Sketch. 0 Varukorg
heart_solid Created with Sketch.
heart Created with Sketch.
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Favoriter
  • {{ list.name }}

Vargen & Thor

Orust.40 skärbräda ek

Svenktillverkat hantverk från Orust på västkusten. Vargen & Thor har tagit fram en långlivad skärbräda som fungerar lika bra i köket, till charkbrickan eller som inredningsdetalj!

Artikelnr 422-VTORUST
 
Exkl. moms:
1 196 kr
{{ price }}
  • Snabb leverans*
  • Kända varumärken
  • Företagsleasing

Vargen & Thor Orust.40 skärbräda ek

Svensktillverkat hantverk från Orust. En hållbar skärbräda av hög kvalitet, tillverkad av robust ek från den underbara västkusten. Varje bräda är genuint framställd på Orust med så kallat gårdsvirke, vilket ger en äkta produkt från start till slut.

Ek är det optimala trämaterialet, känt för sin hårdhet och långlivade egenskaper, vilket gör skärbrädan exceptionellt hållbar. Den är designad för att stanna kvar och underlätta skärning av kött, fisk och grönsaker med hjälp av stadiga silikonfötter på undersidan.

Denna skärbräda är mångsidig och passar lika bra som serveringsbricka på buffébordet eller för charkbrickan, och blir en stilig inredningsdetalj i köket – en produkt du vill ha framme. Perfekt som gåva för födelsedagar, bröllop eller varför inte unna dig själv?

Observera att denna skärbräda är gjord för hand och därför kan utseende från skärbräda till skärbräda skilja sig. T.ex på laser-gravyr, färg m.m. Varje skärbräda är unik vilket också är charmigt!

Mått: 41x21x3,5
Material: Ek från Västkusten, Orust.

Skötselråd

Diska skärbrädan efter användning I varmt vatten och skölj sedan med kallt vatten. Dränk den ej och använd ej mer vatten än nödvändigt då trä är ett levande material som kan svälla.
Torka av med papper eller handduk och låt den torka stående på högkant eller på fötterna.
Vinäger eller ättika kan användas för att snabbt desinfektera din skärbräda
Grovrengöring görs enklast genom att du strör på salt på skärbrädan efter att du diskat den och gnuggar det rejält över hela skärbrädan. Låt den sedan stå en halvtimme och skölj av den ordentligt så har du en ren och bakteriefri skärbräda. Glöm ej att olja in skärbrädan efter en grovrengöring med en mineralolja för skärbrädor.

Renovering

Som tidigare nämnt så är trä ett levande material och din skärbräda kommer naturligt se lite tråkig ut efter ett tag. Men då dessa skärbrädorna är tillverkade för att kunna användas hela livet så är det som tur är väldigt enkelt att renovera dem.
1) Sandpappra skärytan på skärbrädan med sandpapper, i grovlek 80, tills den är len och fin.
2) Sandpappra en gång till med grovlek 120.
3) Olja in skärbrädan och låt torka i en dag eller två så kommer den se ut som dagen du köpte den.

Hur denna skärbrädan blev till

Det rätta virket sållas ut och markeras på de olika brädämnena för att det sedan skall kunna sågas ut. Endast ek av absolut bästa kvalitet är bra nog för Vargen & Thor.
När ämnena är sågade så riktas och planas dessa för att sedan slipas i 5 separata omgångar med sandpapper i grovlek 80 hela vägen upp till 240, detta för att få en så len och ren yta som möjligt.
Nästa steg i processen är att förbereda gravyrlasern för att bränna in logotypen på brädämnet. Detta steg går relativt fort och nu kommer vi till delen som tar längst tid.
Nu oljas nämligen brädorna in med en paraffin-olja, denna är väldigt bra lämpad för skärbrädor då den är lukt- och smaklös. Brädämnena dränks i denna olja och får dra i 24 h. Efter 24 h så torkas de av från överflödig olja, sedan får de stå i 4 – 6 dagar för att torka i lugn och ro.
När materialet vilat färdigt så borras det hål för silikonfötterna som sedan skruvas fast.
Avslutningsvis så smörjer vi in brädämnena med ett extra skyddande lager vax tillverkat av bivax samt carnuba-vax. Detta ger, de nu färdiga, skärbrädorna ett extra skyddande vattenavstötande lager samt en behaglig doft.

Vargen & Thor kom till 2019 efter en dröm om produkter som kan vara kreativa men samtidigt enbart innehålla kloka materialval för lång hållbarhet. En produkt som tål tuffa tag och som är byggd för att hålla. Vargen & Thor designar och tillverkar kokkärl, knivar, bestick och mycket annat för köket eller dukningen. Detta är något för alla, det är vi övertygade om.